0,3L jässakas ja lühikaelalises pudelis 8,9% alc
Kuna etiketile on kirjutatud järgmised sõnad, siis eeldan et tegu maltoosast tehtud braggotiga:
mesi / amser maltoosa / rosinad / vanillisuhkur / tannelaastud / tammelaastud / aurora / centennial / citra / pärm
Iseenesest ei pea ma maltoosa kasutamist patuks. Kui omal meskimise võimalused puuduvad, siis maltoosa on omal kohal. Eelistatud on loomulikult ise meskimine. Pisut suurem (minul 14L) keedupott ja meskimisvõrk on siin suureks abiks.
Lõhn on marjane ja magusamapoolne. Karge, samas soojendav kevadise mee lõhn.
Vahumüts on päris võimas, kuid hajub päris kiirelt.
Tunnetuslikult on magus, tihe, kergelt hõõgav, vürtsikas ning ülipisut ka mõrudat.
Maitse mesine, kärjevaha, pisut üle küpsenud mustsõstart või tumedat viinamarja, pisut tamme ja vaniljet. Pakuksin, et nii mõnigi piparkoogi vürts on pruulimise aegu potisuule liiga lähedal old ja suisa üle serva pottigi kukkunud. Näiteks ingver, apelsiinikoor tundub kauguses kumavat. Kaugemal järelmaitses on tunda rosinaid.
Üllatavalt tummine ja võiks ju öelda et isegi tuline. Kui vaid seda magusust nii palju ees ei oleks. Braggoti puhul ootaks pisut rohkem ka humalate esile tulemist. Humala mõrusus oleks kindlasti magusa tasakaalustamisel abiks pisut ootamatule vürtsikusele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar