teisipäev, 22. november 2022

Munga Karoliina Bouchet capsicumel

 Munga pruulikoda

Karoliina
0,3L
9,7%
Sattus minule kätte sihuke Munga uulitsa poiste poolt tehtud jook. Tamme laastudel laagerdunud Bouchet capsicumel — maakeelde tõlgituna siis karameliseeritud meega tehtud (kaun)pipramõdu.
Pudeli avamisel hakkas sealt pisut vahtu välja tulema. Ei miskit hullu, aga laudlina saab märjaks ikka. Soovitus siis kohe klaasi valama hakata.
Esimese hooga lõi ninna suht tugevalt tsilli teravus. Pisut mee lõhna a kusagil kaugel õitsev lilleaas.
Esimese sõõmukesega ehmatasid maitsepungad end pipra teravusest suht kinni. Ka teine sõõm tundus selline tundetu. Aga 4-5 minuti pärast uuesti mekkides sai ka selle kange pipra taha maitseid tunda. Juu siis klaasis jook avanes pisut.
Aga maitses tundsin pisut metsmaasikat oma vürtsikuses, pisut mett, õige pisut ka karamelli. Tamme ei tundnud. Kuigi — kuna bouchet tahab väga pikka aega laagerdumiseks ja kuna see jook tundus oma olemuselt pigem "pehme ja ümar", siis paneksin selle ümaruse tamme arvele. Tean et see pruul pole aastaid vana. Ja tean tamme sellist "ümardava" käitumist.
Hetkel tundub see jook olevat neile, kes ei pelga suus toimuvat pipraplahvatust. Isiklikult elistaksin pisut rohkem karamelli ja piprasuse balanseerimiseks pisut rohkem magusust. Aga see puhtalt minu maitse eripära.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar